Luchthaven Curaçao Hato Airport

De Nederlandse vakantieganger reist graag af naar de ABC eilanden, waaronder het prachtige Curaçao. Het is één van de meest geliefde Caribische vakantiebestemmingen en dat heeft goede redenen. Je geniet van een heerlijk klimaat, prachtige zandstranden en vooral gezelligheid. De algehele sfeer op Curacao is uniek en al een goede reden om een vakantie naar het eiland te boeken. En dat is niet zo ingewikkeld, want er vertrekken dagelijks rechtstreekse vluchten van Schiphol Airport naar Curaçao Hato Airport. Hieronder kom je nog meer te weten over Curaçao Hato Airport:

Terminal op de Luchthaven Curaçao Hato Airport

De luchthaven kent slechts één terminal, maar die bestaat wel uit twee verschillende delen. Een deel is enkel geschikt voor vertrekkende vluchten, terwijl de ander is gericht op aankomende vluchten. Curaçao Hato Airport is een moderne en vrij nieuwe luchthaven. Je kan op verschillende plekken terecht voor een hapje en een drankje. Er is tevens een mooie bar beschikbaar, waar je zelfs nog een cocktail kan bestellen. Het zal de reiziger aan vrijwel niets ontbreken op Curaçao Hato Airport.

Afstand naar Willemstad

Natuurlijk kan je eenvoudig vanaf Curaçao Hato Airport afreizen naar het centrum van Willemstad. De afstand bedraagt ongeveer 12 kilometer en is dus zeker te overzien. Je staat binnen 20 minuten al op jouw resort of voor de ingang van het hotel. Er zijn ook veel vakantiegangers die verblijven in Jan Thiel en dan je ongeveer 40 minuten onderweg.

Goedkope vliegtickets boeken naar Curaçao Hato Airport

Ga je straks een vakantie boeken naar Curaçao Hato Airport? Dan heb je de keuze uit veel vluchten! Er zijn namelijk meerdere bekende luchtvaartmaatschappijen actief op de luchthaven. Je moet denken aan KLM, Copa Airlines, Air Canada, American Airlines en TUI Fly. Vergelijk de prijzen van de aanbieders en boek de beste ticketdeal!

Er worden tevens ook genoeg pakketreizen aangeboden naar het tropische eiland. Je kan dan met één boeking het hotel, de vliegtickets en de transfers regelen. Mocht er geen transfer worden aangeboden, dan kan je altijd nog kiezen voor een taxi of een huurauto!

Taxi reserveren

De meeste grote resorts en hotels op Curacao bieden een kosteloze shuttleservice aan. Dat maakt de reis van de luchthaven naar de eindbestemming nog veel eenvoudiger. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je ook altijd nog in één van de taxi’s stappen. Een ritje van Curaçao Hato Airport naar Willenstad is zeer betaalbaar en biedt meer reisgemak. Let op, in de avonduren zijn de prijzen een stukje hoger!

Gelukkig kan je de prijs al vastleggen en nu alvast online een taxi reserveren op Curaçao Hato Airport. De chauffeur staat je op te wachten bij de uitgang van de luchthaven.

Huurauto op Curaçao Hato Airport

Een groot voordeel is dat je ook zelf kan gaan autorijden op Curaçao. Dat is namelijk niet zo gevaarlijk en dezelfde regels gelden als in Nederland. Je kan een auto gaan huren bij één van de bekende autoverhuurbedrijven, zoals Enterprise, Sixt, Alamo en Budget. Vergelijk gemakkelijk zelf online de prijzen van de huurauto’s. Er zijn ook regelmatig speciale aanbiedingen beschikbaar.

Je kan de auto ophalen bij de desbetreffende balie op Curaçao Hato Airport. De auto staat op een parkeerterrein naast de balie en je kan vrijwel direct wegrijden. De hotels en resorts bieden doorgaans een eigen bewaakte parkeerplaats aan.

Roken op Curaçao Hato Airport

Roken op Curaçao Hato Airport is verboden in de terminal. Je kan dan ook geen plaatsnemen in een rookruimte, aangezien die niet beschikbaar zijn. Je kan enkel bij de ingang van de luchthaven een sigaret opsteken. Het verbod geldt ook voor alle elektronische sigaretten op Curaçao Hato Airport.

Curaçao Airport Hotel

Reizigers die graag willen overnachten in de buurt van Curaçao Hato Airport, die kunnen een hotelkamer boeken in het Curaçao Airport Hotel. Het hotel is gelegen op ongeveer 3 minuten afstand van de luchthaven. Daarnaast kan je in het hotel gebruikmaken van een mooie buitenbad en kosteloze WiFi. Een hotelovernachting in het Curaçao Airport Hotel kost tussen de €110 en de €160 per nacht.