Steden

Barber

Ontdek het charmante Barber op Curaçao

Als je op Curaçao bent, mag een bezoek aan het pittoreske dorpje Barber niet ontbreken. Dit verborgen juweeltje van het eiland is een plek waar je de lokale cultuur en geschiedenis echt kunt ervaren. Met zijn kleurrijke architectuur, vriendelijke bevolking en traditionele evenementen is Barber een must-see bestemming voor iedereen die het authentieke Curaçao wil ontdekken.

Ontstaan van Barber

Barber is een klein dorpje aan de noordkant van Curaçao en staat bekend om zijn landelijke charme en rustige sfeer. Het dorp werd gesticht door Nederlandse kolonisten in de 17e eeuw en heeft nog steeds veel historische gebouwen die getuigen van zijn rijke verleden. Het is genoemd naar de Nederlandse admiraal Abraham Crijnssen, die bekend stond als “Barber” vanwege zijn baard.

Wat te doen in Barber

In Barber kun je genieten van een ontspannen wandeling door de smalle straatjes en langs de kleurrijke huisjes. Bezoek de lokale markt waar je verse groenten, fruit en handgemaakte souvenirs kunt kopen. Proef de lokale keuken in een van de gezellige eettentjes en vergeet niet om een traditionele snack zoals pastechi of pan bati te proberen.

  • Bezoek de Sint-Willibrordus Kerk, een van de oudste en meest charmante kerken van Curaçao.
  • Maak een wandeling naar de nabijgelegen Boca Tabla grotten en geniet van het prachtige uitzicht op de ruige kustlijn.
  • Maak een excursie naar het nabijgelegen Christoffel Park en beklim de hoogste berg van Curaçao, de Christoffelberg.

Lokale evenementen en festivals

Barber staat ook bekend om zijn levendige lokale evenementen en festivals. Jaarlijks vindt in september het populaire Kulturaluna-festival plaats, waar je kunt genieten van traditionele muziek, dans en eten. Tijdens dit festival wordt ook de oogst van de aloë vera plant gevierd, die een belangrijk product is voor de lokale economie.

Praktische informatie over Barber

Als je Barber wilt bezoeken, kun je het beste een auto huren op Curaçao, omdat het dorp niet goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Het dorp ligt op ongeveer een half uur rijden van Willemstad en is gemakkelijk te bereiken via de Weg naar Westpunt. Parkeren is over het algemeen geen probleem in Barber.

Plan je bezoek aan Barber bij voorkeur op een zondag, wanneer de lokale bevolking naar de kerk gaat en de straten gevuld zijn met gezellige kraampjes. Vergeet niet om respectvol om te gaan met de lokale cultuur en tradities, en laat geen afval achter in het dorp.

Slotwoord

Barber is een unieke bestemming op Curaçao die je een kijkje geeft in het echte eilandleven. Van de historische architectuur tot de levendige festivals, er is altijd wel iets te doen en te zien in dit charmante dorpje. Dus pak je zonnebril en camera, en ga op avontuur in het schilderachtige Barber!

Bon Bini