Reisgidsen

Een overzicht van de jaarlijkse evenementen en festivals op Curaçao

Een overzicht van de jaarlijkse evenementen en festivals op Curaçao

Ben jij ook zo gek op festivals en evenementen? Dan zit je op Curaçao helemaal goed! Dit prachtige eiland heeft het hele jaar door een bruisende agenda vol met leuke activiteiten en feesten. Van muziekfestivals tot culturele evenementen, er is altijd wel iets te beleven op dit zonnige eiland. Ik neem je graag mee op een reis langs de jaarlijkse hoogtepunten van Curaçao.

Curaçao North Sea Jazz Festival

Het Curaçao North Sea Jazz Festival is een van de grootste muziekfestivals van het eiland. Dit driedaagse festival vindt elk jaar plaats in augustus en trekt grote namen uit de internationale muziekwereld. Van jazz en soul tot pop en latin, op dit festival is voor ieder wat wils. Mis dit spektakel niet als je op Curaçao bent!

Simadan Festival

Het Simadan Festival is een uniek cultureel evenement dat jaarlijks in april wordt gevierd. Tijdens dit festival wordt de oogst van het land gevierd met traditionele muziek, dans en eten. Het is een kleurrijk feest dat je een inkijkje geeft in de rijke culturele geschiedenis van Curaçao.

Seú Parade

De Seú Parade is een kleurrijke optocht die elk jaar tijdens carnaval op Curaçao plaatsvindt. Tijdens deze parade dansen en zingen de deelnemers in traditionele klederdracht door de straten. Het is een bont spektakel vol energie en vrolijkheid waar je zeker een glimlach van op je gezicht krijgt.

Curaçao International Film Festival Rotterdam

Als filmliefhebber mag je het Curaçao International Film Festival Rotterdam niet missen. Dit festival, dat elk jaar in april plaatsvindt, biedt een selectie van internationale en lokale films die je nergens anders te zien krijgt. Een unieke kans om kennis te maken met de creatieve filmwereld van Curaçao.

Curacao Dive Festival

Hou je van snorkelen en duiken? Dan is het Curacao Dive Festival echt iets voor jou! Tijdens dit festival, dat elk jaar in juni plaatsvindt, worden er tal van activiteiten georganiseerd voor duikliefhebbers van alle niveaus. Van workshops en excursies tot feestjes op het strand, dit festival heeft het allemaal.

Slot

Met deze jaarlijkse evenementen en festivals op Curaçao hoef jij je nooit te vervelen. Of je nu van muziek, cultuur, film of duiken houdt, er is altijd wel iets te beleven op dit prachtige eiland. Dus pak je agenda erbij, plan je trip naar Curaçao en geniet van al het moois dat dit eiland te bieden heeft!

Bon Bini