Reisgidsen

Geld besparen tijdens je verblijf op Curaçao

Geld besparen tijdens je verblijf op Curaçao

Wil je graag op vakantie naar het prachtige Curaçao maar wil je niet te veel geld uitgeven? Geen zorgen, ik geef je graag wat handige tips en tricks om geld te besparen tijdens je verblijf op dit Caribische eiland. Als ervaringsdeskundige kan ik je vertellen dat het zeker mogelijk is om te genieten van al het moois dat Curaçao te bieden heeft, zonder je bankrekening leeg te trekken. Lees snel verder voor mijn persoonlijke tips!

Vliegtickets

De kosten van vliegtickets naar Curaçao kunnen soms behoorlijk oplopen, zeker als je niet op tijd boekt. Mijn advies is dan ook om op tijd te beginnen met het zoeken naar de beste deals. Websites zoals Skyscanner en Google Flights kunnen je helpen om de goedkoopste opties te vinden. Daarnaast kan het lonen om flexibel te zijn met je reisdata, aangezien vliegtickets op bepaalde dagen van de week vaak goedkoper zijn.

Tip:

 • Vergelijk prijzen van vliegtickets op verschillende websites
 • Boek tickets ruim van tevoren voor de beste deals
 • Overweeg om op doordeweekse dagen te vliegen voor lagere prijzen

Accommodatie

Er zijn op Curaçao tal van verschillende accommodaties beschikbaar, van luxe resorts tot eenvoudige guesthouses. Als je geld wilt besparen, kun je overwegen om te kiezen voor een verblijf in een Airbnb of een budgethotel. Daarnaast zijn er ook verschillende hostels op het eiland waar je voordelig kunt overnachten. Door verschillende opties te vergelijken en vroeg te boeken, kun je vaak een goede deal vinden.

Tip:

 • Kies voor een verblijf in een Airbnb of budgethotel
 • Vergelijk verschillende accommodaties en lees reviews van andere reizigers
 • Boek vroeg om de beste prijzen te krijgen

Eten en drinken

Uit eten gaan op Curaçao kan behoorlijk prijzig zijn, vooral in de toeristische gebieden. Een manier om geld te besparen is door zelf te koken of te kiezen voor lokale eetgelegenheden buiten de toeristische hotspots. Op deze manier kun je genieten van heerlijke lokale gerechten voor een fractie van de prijs. Daarnaast is het verstandig om boodschappen te doen bij lokale supermarkten in plaats van in de duurdere toeristenwinkels.

Tip:

 • Kook zelf of eet bij lokale eettentjes
 • Bezoek lokale supermarkten voor goedkopere boodschappen
 • Probeer streetfood en lokale specialiteiten voor een authentieke ervaring

Transport

Om geld te besparen op transport op Curaçao, kun je overwegen om een auto te huren in plaats van afhankelijk te zijn van dure taxi’s. Door een auto te huren kun je gemakkelijk het hele eiland verkennen en ben je niet gebonden aan vaste routes of tijden. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van het lokale openbaar vervoer, zoals de bus of de zogenoemde ‘dollar vans’.

Tip:

 • Huur een auto om het eiland te verkennen
 • Gebruik het lokale openbaar vervoer voor korte afstanden
 • Overweeg om een fiets te huren voor een milieuvriendelijke optie

Met deze tips in je achterhoofd kun je zorgeloos genieten van je verblijf op Curaçao, zonder je zorgen te maken over je budget. Dus pak je koffers en ontdek al het moois dat dit prachtige eiland te bieden heeft!

Veel plezier en geniet van je tijd op Curaçao!

Bon Bini