Cultuur

Lokale markten en ambachtelijke winkels

Lokale markten en ambachtelijke winkels op Curacao

Als je op Curacao bent, is het een must om de lokale markten en ambachtelijke winkels te bezoeken. Hier vind je de meest unieke souvenirs, verse producten en traditionele ambachten die het eiland te bieden heeft. In dit artikel wil ik je meenemen op een ontdekkingstocht langs de kleurrijke markten en gezellige winkeltjes die Curacao rijk is.

De lokale markten

Willemstadse Markt: Een van de bekendste markten op Curacao is de Willemstadse Markt, ook wel bekend als de Marshe Bieu. Hier vind je een overvloed aan lokale groenten, fruit, vis en vlees. De markt is een waar paradijs voor liefhebbers van verse producten en lokale delicatessen. Vergeet niet om een sapje van vers geperste sinaasappels te proberen!

Plasa Bieu: Een andere populaire markt is Plasa Bieu, gelegen in het hart van Willemstad. Hier kun je genieten van traditionele Creoolse gerechten, zoals kuminda Krioyo en stoba. De markt is een favoriete plek voor zowel locals als toeristen om te genieten van authentieke smaken en gezelligheid.

Ambachtelijke winkels

Souvenirs & Co: Deze charmante winkel in Willemstad biedt een breed scala aan lokale souvenirs, van handgemaakte sieraden tot kunstwerken en aardewerk. Hier vind je gegarandeerd een uniek aandenken aan je reis naar Curacao. Vergeet niet om te onderhandelen over de prijs!

Maduro & Curiel’s Bank Plein: Op dit plein vind je een aantal ambachtelijke winkels waar lokale kunstenaars hun creaties tentoonstellen. Van kleurrijke schilderijen tot handgemaakte meubels, hier vind je prachtige en unieke souvenirs om mee naar huis te nemen. Neem de tijd om de kunstenaars te ontmoeten en meer te leren over hun vakmanschap.

Conclusie

Curacao heeft een levendige marktcultuur en een bloeiende ambachtelijke scene die je niet mag missen tijdens je bezoek aan het eiland. Of je nu op zoek bent naar verse lokale producten of unieke souvenirs, de lokale markten en ambachtelijke winkels van Curacao hebben voor elk wat wils. Vergeet niet om je onderhandelingsvaardigheden mee te nemen en te genieten van de levendige sfeer en kleurrijke ambiance van deze bijzondere plekken.

Blijf nieuwsgierig en blijf ontdekken!

Bon Bini