Musea

Museo di Komando i Kontròl di Desaroyo di Infrastruktura (KKDI)

Museo di Komando i Kontròl di Desaroyo di Infrastruktura (KKDI): een unieke ervaring op Curaçao

Als je geïnteresseerd bent in infrastructuur en de ontwikkeling daarvan op Curaçao, dan is een bezoek aan het Museo di Komando i Kontròl di Desaroyo di Infrastruktura (KKDI) een absolute aanrader. Dit museum biedt een unieke kijk op de geschiedenis en het heden van de infrastructuur op het eiland. Ik heb onlangs zelf een bezoek gebracht aan het KKDI en was onder de indruk van de interessante tentoonstellingen en boeiende informatie die ik daar heb opgedaan.

Wat is het Museo di Komando i Kontròl di Desaroyo di Infrastruktura?

Het Museo di Komando i Kontròl di Desaroyo di Infrastruktura, of kortweg KKDI, is een museum dat zich richt op de ontwikkeling van infrastructuur op Curaçao. Het museum is opgericht om bezoekers bewust te maken van het belang van infrastructuur en de rol die het speelt in de ontwikkeling van het eiland. Het museum is gevestigd in een voormalig commandocentrum en biedt een uniek kijkje achter de schermen van de infrastructuur op Curaçao.

De tentoonstellingen en collecties

Wanneer je het KKDI bezoekt, word je verwelkomd door een indrukwekkende collectie tentoonstellingen die allemaal te maken hebben met infrastructuur. Van oude kaarten en foto’s tot modellen van bruggen en wegen, er is genoeg te zien en te leren in dit museum. Een van de hoogtepunten van mijn bezoek was de interactieve tentoonstelling waarbij ik zelf kon ervaren hoe het is om als ingenieur aan de infrastructuur van het eiland te werken.

Rondleidingen en workshops

Het KKDI biedt ook rondleidingen en workshops aan voor bezoekers die graag meer willen leren over infrastructuur en de ontwikkeling daarvan op Curaçao. Tijdens mijn bezoek heb ik deelgenomen aan een workshop waarbij ik zelf een brug mocht ontwerpen en bouwen. Het was niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk om op deze manier bezig te zijn met infrastructuur.

Praktische informatie

Wil je het Museo di Komando i Kontròl di Desaroyo di Infrastruktura zelf bezoeken? Hieronder vind je enkele praktische tips:

  • Locatie: Het KKDI is gevestigd in Willemstad, de hoofdstad van Curaçao.
  • Openingstijden: Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegang tot het museum kost $10 per persoon.

Reserveren

Om teleurstelling te voorkomen, is het aan te raden om van tevoren te reserveren voor een bezoek aan het KKDI. Dit kan eenvoudig online via de website van het museum.

Souvenirs

Na afloop van je bezoek aan het KKDI kun je in de museumwinkel terecht voor leuke souvenirs en boeken over infrastructuur op Curaçao. Zo kun je thuis nog even nagenieten van je museumbezoek.

Ontdek de wereld van infrastructuur op Curaçao

Het Museo di Komando i Kontròl di Desaroyo di Infrastruktura is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in infrastructuur en de ontwikkeling daarvan op Curaçao. Leer meer over de geschiedenis en de toekomst van de infrastructuur op het eiland en laat je inspireren door de vele tentoonstellingen en activiteiten die het museum te bieden heeft. Een bezoek aan het KKDI is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk en interessant. Dus waar wacht je nog op? Plan vandaag nog je bezoek aan dit unieke museum en ontdek de wereld van infrastructuur op Curaçao!

Bon Bini