Bezienswaardigheden

Museum Kura Hulanda

# Ontdek de geschiedenis van Curacao in Museum Kura Hulanda

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Curacao en wil je meer te weten komen over de invloed van de slavernij en de Afrikaanse cultuur op het eiland? Dan is Museum Kura Hulanda een absolute must-visit tijdens je verblijf op Curacao.

## Een korte kennismaking met Museum Kura Hulanda

**Museum Kura Hulanda** is gevestigd in Willemstad, de kleurrijke hoofdstad van Curacao. Het museum is opgericht door de Nederlandse zakenman Jacob Gelt Dekker en opende zijn deuren in 1999. De naam “Kura Hulanda” is Papiaments voor “Hollandse Hof” en verwijst naar een gerestaureerde wijk in Otrabanda, waar het museum zich bevindt.

In het museum vind je een indrukwekkende collectie van artefacten en tentoonstellingen die de transatlantische slavenhandel en de Afro-Caribische geschiedenis van Curacao belichten.

## Een reis door de geschiedenis van de slavernij

**Bij binnenkomst** in Museum Kura Hulanda word je meteen meegenomen op een reis door de geschiedenis van de slavernij. Je ziet replica’s van slavenschepen, tentoongestelde handboeien en andere voorwerpen die gebruikt werden tijdens de slavernijperiode.

**Er zijn ook** vele informatieborden en interactieve installaties die dieper ingaan op de impact van de slavenhandel op de bevolking van Curacao en de rest van het Caribisch gebied. Het is indrukwekkend om te zien hoe de cultuur van het eiland gevormd is door deze donkere periode uit de geschiedenis.

## De Afro-Caribische kunst en cultuur

**Naast de** tentoonstellingen over de slavernij, heeft Museum Kura Hulanda ook een uitgebreide collectie van Afro-Caribische kunst en cultuur. Je vindt er prachtige beeldhouwwerken, schilderijen en andere kunstvormen die de rijke tradities van de Afro-Caribische gemeenschappen op Curacao en daarbuiten laten zien.

**Het is fascinerend** om te ontdekken hoe deze kunstvormen zich ontwikkeld hebben en hoe ze een belangrijke rol spelen in de hedendaagse samenleving van Curacao. Je kunt hier urenlang rondwandelen en je laten inspireren door de creativiteit en vakmanschap van de lokale kunstenaars.

## Praktische informatie

– **Adres**: Klipstraat, Willemstad, Curacao
– **Openingstijden**: Maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur, zondag gesloten
– **Toegangsprijs**: Volwassenen $10, kinderen (6-12 jaar) $5

**Tip**: Combineer je bezoek aan Museum Kura Hulanda met een wandeling door de historische wijk Otrabanda en geniet van de prachtige architectuur en gezellige sfeer.

## Laat je verrassen en inspireren

**Museum Kura Hulanda** is een plek waar je niet alleen leert over de geschiedenis van Curacao, maar ook geïnspireerd wordt door de veerkracht en creativiteit van de Afro-Caribische gemeenschap. Het is een plek waar verleden en heden samenkomen en waar je een dieper begrip krijgt van de complexe en fascinerende geschiedenis van het eiland.

Dus, als je op Curacao bent, zorg ervoor dat je een bezoek brengt aan dit unieke museum en laat je verrassen door de verhalen en kunstwerken die hier te vinden zijn. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

## We zien je binnenkort in Museum Kura Hulanda!

Dus waar wacht je nog op? Plan je bezoek aan Museum Kura Hulanda en laat je onderdompelen in de rijke geschiedenis en cultuur van Curacao. We kijken ernaar uit je te verwelkomen en je te laten zien waarom dit museum een van de hoogtepunten van het eiland is. Tot ziens in Museum Kura Hulanda!

Bon Bini