Musea

Numismatic Museum

Welkom bij het Numismatic Museum op Curaçao!

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en munten? Dan is een bezoek aan het Numismatic Museum op Curaçao zeker de moeite waard! In dit museum vind je een indrukwekkende collectie van munten, bankbiljetten en andere voorwerpen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de economische geschiedenis van het eiland. Laat je verrassen door de diversiteit en de schoonheid van de collectie.

Ontdek de geschiedenis van Curaçao

In het Numismatic Museum krijg je de kans om meer te leren over de geschiedenis van Curaçao aan de hand van de verschillende munten en bankbiljetten die er tentoongesteld worden. Van de tijd van de Nederlandse West-Indische Compagnie tot aan de moderne tijd, je kunt hier alle periodes van de geschiedenis van het eiland ontdekken. Het is fascinerend om te zien hoe de munten door de jaren heen veranderd zijn en welke verhalen ze vertellen.

Interactieve tentoonstellingen

Wat dit museum extra bijzonder maakt, is de interactieve manier waarop de tentoonstellingen zijn opgezet. Je kunt niet alleen kijken naar de munten en bankbiljetten, maar ook zelf deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld proberen om oude munten te identificeren of leer je meer over de rol van geld in de geschiedenis van Curaçao. Het maakt het museumbezoek nog leuker en leerzamer!

Educatieve programma’s

Het Numismatic Museum biedt ook educatieve programma’s aan voor scholen en groepen. Dit is een fantastische manier om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de wereld van numismatiek en geschiedenis. De programma’s zijn interactief en worden geleid door deskundige gidsen die met passie vertellen over de collectie en de achtergrondverhalen van de voorwerpen.

Praktische informatie

Wil je het Numismatic Museum bezoeken? Hier zijn enkele praktische informatie:

  • Locatie: Het museum is gelegen in Otrobanda, aan de Weststraat.
  • Openingstijden: Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs bedraagt 10 gulden per persoon.
  • Website: Voor meer informatie kun je de website van het museum raadplegen.

Ontdek de rijkdom van Curaçaose geschiedenis

Kortom, het Numismatic Museum op Curaçao is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en de rol van geld daarin. Je zult versteld staan van de diversiteit en de schoonheid van de collectie, en je zult met nieuwe kennis en inzichten weer naar huis gaan. Dus waar wacht je nog op? Kom langs en ontdek de rijkdom van Curaçaose geschiedenis!

Bon Bini