Stranden

Playa Grandi

Playa Grandi

Ontdek Playa Grandi op Curacao

Op het prachtige eiland Curacao vind je talloze prachtige stranden, maar een van de meest bijzondere is zonder twijfel Playa Grandi. Dit strand staat bekend om de vele schildpadden die hier regelmatig te vinden zijn. Het is dan ook de perfecte plek voor natuurliefhebbers en avonturiers die graag wil snorkelen en zwemmen met deze majestueuze dieren. Ben jij klaar om Playa Grandi te ontdekken?

Een ontmoeting met schildpadden

Playa Grandi staat bekend om de vele schildpadden die hier rondzwemmen. Deze vriendelijke dieren zijn dol op de lokale vissers die hier hun vangst schoonmaken en regelmatig een visje voor ze achterlaten. Als jij geluk hebt, kun je de schildpadden van dichtbij bewonderen terwijl ze rustig rondzwemmen en genieten van een lekker hapje. **Vergeet dus zeker niet je snorkel en duikbril mee te nemen**!

Snorkelen in helder blauw water

Het water bij Playa Grandi is kristalhelder en ideaal om te snorkelen. Je kunt hier genieten van de prachtige onderwaterwereld vol kleurrijke vissen, koraalriffen en natuurlijk de schildpadden. **Neem dus zeker je snorkelset mee en ontdek de verborgen schatten van de Caribische zee**. Vergeet ook niet om jezelf goed in te smeren met zonnebrandcrème, want de zon op Curacao kan behoorlijk fel zijn.

Relaxen op het strand

Naast het snorkelen en zwemmen met schildpadden, kun je ook heerlijk relaxen op het strand van Playa Grandi. Het strand is niet erg groot, maar wel **prachtig en rustig**. Neem een handdoek mee, zoek een plekje in de schaduw van de palmbomen en geniet van de rust en het geluid van de golven. Vergeet niet om voldoende water en snacks mee te nemen, want er zijn geen voorzieningen op het strand zelf.

Hoe kom je bij Playa Grandi?

Playa Grandi is gelegen aan de westkust van Curacao, niet ver van het dorp Westpunt. Het is het gemakkelijkst te bereiken met de auto. Rijd langs de kust in noordelijke richting en volg de borden naar Playa Grandi. **Er is een kleine parkeerplaats vlakbij het strand waar je je auto kunt parkeren**. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer of een georganiseerde tour naar Playa Grandi te gaan.

Cultuur en natuur combineren

Als je toch in de buurt van Playa Grandi bent, is het zeker de moeite waard om ook de omgeving te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het nabijgelegen Shete Boka National Park, waar je spectaculaire kliffen en blowholes kunt bewonderen. Of maak een stop bij de Christoffelberg, de hoogste berg van Curacao, voor een prachtig uitzicht over het eiland.

Afsluitend kunnen we concluderen dat Playa Grandi een unieke plek is op Curacao waar je niet alleen kunt genieten van prachtige stranden en helder blauw water, maar ook van de ontmoeting met schildpadden en de wonderschone onderwaterwereld. **Dus waar wacht je nog op? Pak je snorkel en duikbril en op naar Playa Grandi voor een onvergetelijke ervaring!**

Bon Bini