Eten & Drinken

Vegetarische en veganistische opties op het eiland

Vegetarische en veganistische opties op Curacao

Als vegetariër of veganist op reis gaan kan soms een uitdaging zijn, vooral als je naar een eiland gaat waar vis en vlees een belangrijk onderdeel zijn van de lokale keuken. Gelukkig heeft Curacao de afgelopen jaren steeds meer opties gekregen voor vegetarische en veganistische gerechten in restaurants en supermarkten. In dit artikel deel ik graag mijn ervaringen en tips met betrekking tot vegetarisch en veganistisch eten op Curacao.

Vegetarische opties

Op Curacao vind je gelukkig steeds meer restaurants die vegetarische gerechten aanbieden. Van heerlijke salades tot smaakvolle vegetarische burgers, er is voor ieder wat wils. Enkele restaurants die opvallen vanwege hun vegetarische opties zijn:

  • Burger Bar: hier hebben ze een heerlijke vegetarische burger op het menu staan, gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden.
  • Plasa Bieu: een lokale markthal waar je diverse lokale gerechten kunt proeven, waaronder vegetarische stoofpotjes en salades.
  • Brotherhood: een hip café waar je terecht kunt voor een uitgebreid vegetarisch ontbijt of lunch.

Veganistische opties

Voor veganisten is het soms iets lastiger om geschikte restaurants te vinden, aangezien zuivel en eieren vaak gebruikt worden in de lokale keuken. Gelukkig zijn er op Curacao ook steeds meer plekken waar je als veganist goed kunt eten. Enkele aanraders zijn:

  • Love & Peas: een veganistisch restaurant met diverse gezonde gerechten, van buddha bowls tot vegan lasagne.
  • Pom Caffe: een trendy café met een uitgebreid veganistisch menu, waaronder vegan wraps en smoothie bowls.
  • Jack’s Café: hier vind je niet alleen goede koffie, maar ook heerlijke veganistische taartjes en snacks.

Vegetarisch en veganistisch koken op Curacao

Als je liever zelf kookt tijdens je verblijf op Curacao, zijn er gelukkig ook genoeg mogelijkheden om aan vegetarische en veganistische ingrediënten te komen. Bij supermarkten als Mangusa Supermarket en Van den Tweel Supermarket vind je een uitgebreid assortiment aan verse groenten, fruit, noten en vleesvervangers. Daarnaast zijn er op het eiland verschillende biologische markten waar je lokale en duurzame producten kunt kopen.

Conclusie

Of je nu vegetariër of veganist bent, op Curacao zijn er steeds meer opties om lekker en gezond te eten. Met een groeiend aantal restaurants en supermarkten die inspelen op de vraag naar vegetarische en veganistische producten, hoef je je geen zorgen te maken over je dieet tijdens je verblijf op het eiland. Geniet van de heerlijke gerechten en ontdek de smaken van Curacao, ook zonder vlees of vis!

Eet smakelijk!

Bon Bini