Activiteiten

Bezoek aan lokale markten en ambachtelijke winkels

Mijn ervaring met het bezoeken van lokale markten en ambachtelijke winkels op Curacao

Als je op Curacao bent, is het absoluut de moeite waard om de lokale markten en ambachtelijke winkels te bezoeken. Hier vind je unieke souvenirs, verse producten en een gezellige sfeer. In dit artikel deel ik mijn ervaring en geef ik tips voor leuke plekken om te bezoeken.

Lokale markten

Een van de hoogtepunten van mijn reis naar Curacao was het bezoeken van de lokale markten. Hier vind je kleurrijke kraampjes met handgemaakte producten, verse groenten en fruit, en lokale lekkernijen. Een van de bekendste markten is de Marshe Bieu, waar je heerlijke traditionele gerechten kunt proeven.

Daarnaast zijn er ook markten waar je ambachtelijke producten kunt kopen, zoals handgemaakte sieraden, kleding en kunstwerken. Het is leuk om hier rond te struinen en souvenirs te kopen voor thuis.

Populaire markten op Curacao:

  • Punda Plasa – een levendige markt in het hart van Willemstad
  • Vismarkt – hier vind je verse vis en zeevruchten
  • Wilhelmina Plein Markt – een gezellige markt met lokale producten

Ambachtelijke winkels

Naast de lokale markten zijn er ook veel ambachtelijke winkels op Curacao te vinden. Hier vind je unieke handgemaakte producten van lokale ambachtslieden. Van keramiek en sieraden tot kunst en kleding, er is voor ieder wat wils.

Wat ik vooral leuk vind aan de ambachtelijke winkels is dat je vaak de ambachtslieden zelf aan het werk kunt zien. Zo krijg je een inkijkje in het creatieve proces en kun je zien met hoeveel liefde en vakmanschap de producten gemaakt worden.

Leuke ambachtelijke winkels om te bezoeken:

  • Netto Bar – een creatieve hotspot waar je lokale kunst en design kunt kopen
  • Gallery Alma Blou – een galerie met prachtige kunstwerken van lokale artiesten
  • Pop-up Shop – hier vind je steeds wisselende collecties van lokale ontwerpers

Geniet van het lokale leven

Door de lokale markten en ambachtelijke winkels te bezoeken, krijg je een authentiek kijkje in het lokale leven op Curacao. Je proeft de smaken, ziet de kleuren en hoort de geluiden van dit prachtige eiland. Het is een ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf.

Dus trek erop uit, struin langs de kraampjes, bewonder de handgemaakte producten en geniet van de levendigheid van de lokale markten en ambachtelijke winkels op Curacao. Wie weet vind je wel het perfecte souvenir om mee naar huis te nemen!

Een vrolijke afsluiting

Of je nu op zoek bent naar verse groenten en fruit, handgemaakte souvenirs of gewoon een gezellig uitstapje wilt maken, de lokale markten en ambachtelijke winkels op Curacao hebben voor ieder wat wils. Dus vergeet de grote warenhuizen en ga op ontdekkingstocht langs de kleurrijke kraampjes en creatieve ateliers. Je zult versteld staan van al het moois dat dit eiland te bieden heeft!

Bon Bini