Praktische info

Vervoer van en naar de luchthaven op Curaçao

Vervoer van en naar de luchthaven op Curaçao

Als je op vakantie gaat naar het prachtige eiland Curaçao, is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je van en naar de luchthaven kunt komen. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar, zodat je altijd op een comfortabele manier op je bestemming kunt aankomen.

Met de taxi

De meest voor de hand liggende optie om van de luchthaven naar je accommodatie te komen is met de taxi. Bij aankomst op het vliegveld kun je gemakkelijk een taxi vinden die je naar je bestemming kan brengen. Het is belangrijk om te weten dat de tarieven voor taxi’s op Curaçao niet vastliggen en dat het handig kan zijn om vooraf een prijs af te spreken met de chauffeur.

Een taxi vanaf de luchthaven naar bijvoorbeeld Willemstad kost gemiddeld tussen de 25 en 40 gulden, afhankelijk van de exacte locatie van je accommodatie. Het kan handig zijn om contant geld bij je te hebben, aangezien niet alle taxichauffeurs beschikken over een pinautomaat.

Met een huurauto

Als je meer vrijheid wilt tijdens je verblijf op Curaçao, is het huren van een auto een goede optie. Op de luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd waar je gemakkelijk een auto kunt huren. Zo kun je op eigen tempo het eiland verkennen en op plekken komen die je anders misschien niet zou kunnen bereiken.

Let wel op dat het verkeer op Curaçao soms wat hectisch kan zijn, dus wees altijd voorzichtig en houd rekening met lokale verkeersregels. Een huurauto kan een goede optie zijn als je van plan bent om veel te gaan rijden en verschillende delen van het eiland wilt ontdekken.

Met het openbaar vervoer

Op Curaçao rijden er ook bussen die je van en naar de luchthaven kunnen brengen. Het openbaar vervoer is over het algemeen goed geregeld, maar het kan soms wat tijd kosten omdat de bussen niet altijd op tijd rijden. Als je geen haast hebt en wat avontuurlijker bent ingesteld, kan het nemen van de bus een leuke manier zijn om kennis te maken met het eiland en de lokale bevolking.

De busrit van de luchthaven naar Willemstad duurt ongeveer 30 minuten en kost slechts een paar gulden. Het kan handig zijn om van tevoren wat kleingeld bij je te hebben, aangezien niet alle bussen beschikken over een pinautomaat.

Met een transferservice

Als je liever niet zelf op zoek gaat naar vervoer van en naar de luchthaven, kun je ook gebruik maken van een transferservice. Veel hotels en resorts bieden deze service aan, waarbij je bij aankomst op het vliegveld wordt opgewacht door een chauffeur die je naar je accommodatie brengt.

Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het regelen van vervoer en kun je direct ontspannen beginnen aan je vakantie op Curaçao. Informeer bij je accommodatie of zij een transferservice aanbieden en wat de kosten hiervoor zijn.

Afsluiting

Zoals je kunt zien, zijn er verschillende manieren om van en naar de luchthaven op Curaçao te reizen. Of je nu kiest voor een taxi, huurauto, openbaar vervoer of een transferservice, het belangrijkste is dat je comfortabel en veilig op je bestemming aankomt. Dus pak je koffers en geniet van al het moois dat dit prachtige eiland te bieden heeft!

Bon Bini