Eten & Drinken

Dessertcafés en ijssalons voor zoete lekkernijen

Ontdek de zoete wereld van Dessertcafés en ijssalons op Curacao

Op het prachtige eiland Curacao vind je tal van plekken waar je heerlijk kunt genieten van zoete lekkernijen. Van kleurrijk ijs tot verrukkelijke taarten en van romige milkshakes tot knapperige wafels, er is voor ieder wat wils. In dit artikel neem ik je mee op een zoete ontdekkingsreis naar de beste dessertcafés en ijssalons die het eiland te bieden heeft.

De lekkerste ijsjes van het eiland

Op Curacao is het bijna altijd lekker weer, dus een verfrissend ijsje gaat er altijd wel in. Gelukkig zijn er op het eiland tal van ijssalons te vinden waar je de lekkerste smaken kunt proeven. Een van mijn favoriete ijssalons is Gelati Bella Italia, gelegen in Punda. Hier vind je heerlijk romig Italiaans schepijs in allerlei smaken, van klassieke vanille en chocolade tot exotische vruchten zoals guave en mamoncillo.

Een andere geweldige ijssalon is The Baked Bear in Mambo Beach. Hier kun je je eigen ijs sandwich samenstellen met versgebakken koekjes en verschillende soorten ijs. Een echte traktatie voor de zoetekauw!

Top 3 ijssalons op Curacao:

  1. Gelati Bella Italia
  2. The Baked Bear
  3. Luciano’s

Zoete lekkernijen in Dessertcafés

Naast ijssalons zijn er op Curacao ook tal van dessertcafés waar je kunt genieten van heerlijke taarten, wafels, pannenkoeken en meer. Een absolute aanrader is Ice & Cake in Willemstad. Hier vind je de meest prachtige en smaakvolle taarten, cupcakes en brownies.

Een andere favoriet van mij is Café the Plaza op de Handelskade. Hier kun je heerlijk genieten van een vers kopje koffie met een huisgemaakte wafel of een luxueus stuk taart.

Top 3 dessertcafés op Curacao:

  1. Ice & Cake
  2. Café the Plaza
  3. Serafina

Of je nu zin hebt in een verfrissend ijsje of in een uitgebreid stuk taart, op Curacao zit je altijd goed. Dus laat je verleiden door al het lekkers dat dit prachtige eiland te bieden heeft en geniet van een heerlijk zoete ervaring!

Vergeet niet: een ijsje of taartje op Curacao telt niet mee op je dieet, het zijn gewoon calorieën met een zonnetje eromheen!

Bon Bini