Praktische info

Douanevoorschriften en belastingen bij aankomst op Curaçao

Douanevoorschriften en belastingen bij aankomst op Curaçao

Welkom op Curaçao! Het eiland van zon, zee en strand. Als je net bent geland op dit prachtige eiland, is het handig om te weten wat de douanevoorschriften en belastingen zijn bij aankomst. In dit artikel deel ik mijn eigen ervaring en geef ik je handige tips, zodat je goed voorbereid bent wanneer je aankomt op Curaçao.

Douanevoorschriften

Wanneer je aankomt op Curaçao, zul je door de douane moeten gaan. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt, zoals je paspoort en eventuele visum. De douane op Curaçao is over het algemeen vriendelijk en efficiënt. Ze zullen controleren of je geen verboden goederen bij je hebt en of je geen contant geld boven de 10.000 Antilliaanse gulden bij je hebt.

Toegestane hoeveelheden

  • Alcohol: maximaal 1 liter sterke drank en 2 liter wijn
  • Tabak: maximaal 200 sigaretten of 50 sigaren
  • Parfum: maximaal 60 ml

Zorg ervoor dat je binnen deze toegestane hoeveelheden blijft om problemen bij de douane te voorkomen. Mocht je meer goederen willen invoeren, dan zul je belasting moeten betalen.

Belastingen

Als je goederen invoert die boven de toegestane hoeveelheden vallen, zul je belasting moeten betalen. Op Curaçao gelden de volgende belastingtarieven:

Algemene invoerrechten

  • Alcohol en tabak: 20% van de waarde van de goederen
  • Luxe goederen: 25% van de waarde van de goederen

Zorg ervoor dat je weet wat de belastingtarieven zijn voordat je goederen invoert, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De belastingen dienen direct bij de douane te worden betaald.

BTW

Op Curaçao geldt een BTW-tarief van 7%. Dit tarief wordt gerekend over de waarde van de goederen plus eventuele belastingen.

Afsluiting

Ik hoop dat dit artikel je meer inzicht heeft gegeven in de douanevoorschriften en belastingen bij aankomst op Curaçao. Geniet van je verblijf op dit prachtige eiland en laat je niet afschrikken door de douaneformaliteiten. Met de juiste voorbereiding en kennis kom je een heel eind. Veel plezier op Curaçao!

Bon Bini