Praktische info

Openingsuren van winkels

Inleiding

Op het zonnige eiland Curacao is het heerlijk vertoeven onder de Caribische zon. Maar wanneer je boodschappen wilt doen of lekker wilt shoppen, is het handig om te weten wanneer de winkels open zijn. In dit artikel vertel ik je alles over de openingstijden van winkels op Curacao, gebaseerd op mijn eigen ervaringen.

Supermarkten

Albert Heijn

Albert Heijn is een bekende supermarktketen die ook op Curacao te vinden is. De meeste filialen zijn dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00 uur. Op zondag zijn de openingstijden vaak iets korter, tot 18:00 uur.

Mangusa Hypermarket

Mangusa Hypermarket is een grote supermarkt met een ruim assortiment. De openingstijden variëren per locatie, maar over het algemeen zijn ze van maandag tot en met zaterdag geopend van 7:00 tot 21:00 uur en op zondag van 8:00 tot 20:00 uur.

Winkelcentra

Sambil Curacao

Sambil Curacao is het grootste winkelcentrum op het eiland en biedt een divers aanbod aan winkels en restaurants. De meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur en op zondag van 12:00 tot 18:00 uur.

Renaissance Mall

In Renaissance Mall vind je luxe boetieks en internationale merken. De openingstijden zijn doorgaans van 9:00 tot 18:00 uur, maar kunnen per winkel verschillen. Op zondag zijn de meeste winkels gesloten.

Strandwinkels

Mambo Beach Boulevard

Mambo Beach Boulevard is een populaire locatie met strandwinkels en restaurants. De meeste winkels zijn dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur, maar sommige blijven ook in de avonduren open.

Jan Thiel Beach

Op Jan Thiel Beach vind je verschillende souvenirwinkels en boetieks. De openingstijden variëren per winkel, maar over het algemeen zijn ze geopend van 9:00 tot 17:00 uur.

Unieke winkeltjes

Op Curacao zijn ook veel unieke boetieks en winkeltjes te vinden in de historische binnenstad van Willemstad. Deze winkels hanteren vaak afwijkende openingstijden en zijn soms alleen door de week geopend. Het is verstandig om vooraf de openingstijden te checken, zodat je niet voor een gesloten deur staat.

Tips voor het plannen van je winkeltrip

– Check vooraf de openingstijden van de winkels die je wilt bezoeken.
– Houd rekening met eventuele siësta’s, waarbij winkels tussen de middag gesloten kunnen zijn.
– Let op feestdagen, waarop veel winkels aangepaste openingstijden hanteren.

Afsluiting

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte van de openingstijden van winkels op Curacao. Plan je winkeltrip goed in, zodat je optimaal kunt genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Veel shopplezier!

Bon Bini