Praktische info

Valuta en geldzaken: Wat je moet weten over de lokale munteenheid

De lokale munteenheid: de Antilliaanse gulden

Als je op Curaçao bent, is het handig om wat meer te weten over de lokale munteenheid, de Antilliaanse gulden. Deze munteenheid wordt afgekort als ANG. Het is belangrijk om te weten wat de koers is en hoe je op een slimme manier met geld om kunt gaan op het eiland.

Wisselkoers

De wisselkoers van de Antilliaanse gulden ten opzichte van de Amerikaanse dollar is vastgesteld op 1 USD = 1.79 ANG. Dit betekent dat je ongeveer 1.79 Antilliaanse gulden krijgt voor elke Amerikaanse dollar die je inwisselt. Het is handig om voor vertrek alvast wat geld te wisselen, zodat je bij aankomst op het eiland niet meteen op zoek hoeft naar een wisselkantoor.

Geld opnemen

Op Curaçao zijn er diverse pinautomaten waar je geld kunt opnemen. Let er wel op dat sommige banken extra kosten in rekening brengen wanneer je met een buitenlandse bankpas geld opneemt. Informeer van tevoren bij je eigen bank wat de kosten zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Fooien geven

Een fooi geven is gebruikelijk op Curaçao. Voor goede service kun je ongeveer 10% van het totaalbedrag als fooi geven. Het is handig om contant geld bij je te hebben voor fooien, aangezien niet alle restaurants en bars creditcards accepteren.

Wisselgeld

Het kan voorkomen dat je wisselgeld terugkrijgt in zowel Antilliaanse guldens als Amerikaanse dollars. Let goed op welke valuta je terugkrijgt, zodat je niet per ongeluk te veel betaalt voor een volgende aankoop.

Marktkraampjes

Als je op de markt gaat shoppen, is het handig om contant geld bij je te hebben. Onderhandelen over de prijs is hier gebruikelijk, dus zorg ervoor dat je voldoende kleingeld bij je hebt.

Je portemonnee beveiligen

Het is belangrijk om op Curaçao goed op je spullen te letten. Draag je portemonnee bij voorkeur in een afsluitbare tas en berg je waardevolle documenten op in een kluis op je hotelkamer. Zo kun je zorgeloos genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft!

Conclusie

Stort je op het avontuur van geldzaken op Curaçao en wees voorbereid voordat je vertrekt. Hierdoor kun je optimaal genieten van je verblijf op dit prachtige eiland.

Bon Bini