Musea

Kolebra Berde

Ontdek de prachtige natuur van Kolebra Berde op Curaçao

Als je op Curaçao bent en op zoek bent naar een plek om even helemaal tot rust te komen te midden van de prachtige natuur, dan is Kolebra Berde de perfecte bestemming voor jou. Dit natuurreservaat ligt aan de noordkant van het eiland en biedt een adembenemend landschap vol met diverse planten en dieren. In dit artikel zal ik je meenemen op een virtuele tour door Kolebra Berde en vertel ik je alles wat je moet weten over deze bijzondere plek.

De geschiedenis van Kolebra Berde

Kolebra Berde is een van de oudste natuurreservaten van Curaçao en werd opgericht in 1995. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en was oorspronkelijk in handen van de familie Rooseboom. Later werd het terrein overgedragen aan Stichting Monumentenzorg Curaçao, die verantwoordelijk is voor het beheer van het natuurreservaat. De naam Kolebra Berde is Papiaments voor “groene slang” en verwijst naar de vele slangen die in het gebied te vinden zijn.

De flora en fauna van Kolebra Berde

Wat Kolebra Berde zo uniek maakt, is de diversiteit aan planten en dieren die er te vinden zijn. Het reservaat is de thuisbasis van meer dan 150 verschillende soorten planten, waaronder cactussen, orchideeën en diverse soorten bomen. Daarnaast kun je er ook verschillende vogelsoorten spotten, zoals de trupial, de suikerdiefje en de picolet.

Naast de flora en fauna staat Kolebra Berde ook bekend om zijn historische sites, zoals oude plantages en grotten. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden is de Tempel van de Zon, een oude Maya-tempel die dateert uit de pre-Columbiaanse periode.

Activiteiten in Kolebra Berde

Er zijn verschillende activiteiten die je kunt ondernemen in Kolebra Berde om optimaal te genieten van de natuurlijke schoonheid van het reservaat. Zo kun je er prachtige wandelingen maken over de vele wandelpaden, waarbij je onderweg kunt genieten van schitterende uitzichten en de diverse flora en fauna kunt ontdekken.

Daarnaast is Kolebra Berde ook een populaire plek om te snorkelen en te duiken, dankzij de heldere wateren en de prachtige koraalriffen die er te vinden zijn. Voor de avontuurlijke types is er ook de mogelijkheid om te kajakken of te mountainbiken door het terrein.

Praktische informatie

Als je van plan bent om Kolebra Berde te bezoeken, houd dan rekening met de volgende praktische informatie:

  • Openingstijden: Het natuurreservaat is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur.
  • Toegangsprijs: De toegangsprijs voor Kolebra Berde bedraagt $10 per persoon.
  • Vervoer: Het reservaat is het beste te bereiken met een huurauto of taxi, aangezien er geen openbaar vervoer naar de locatie rijdt.

Kolebra Berde is een magische plek die je echt moet ervaren als je op Curaçao bent. Dus trek je wandelschoenen aan, pak je snorkel en duikbril en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur in dit betoverende natuurreservaat!

Ahoi en tot ziens bij Kolebra Berde!

Bon Bini