Musea

Savonet Museum

Ontdek de rijke geschiedenis van Curacao bij het Savonet Museum

Ben je op zoek naar een unieke culturele ervaring op Curacao? Dan is het Savonet Museum zeker een must-visit! Dit fascinerende museum neemt je mee op reis door de geschiedenis van het eiland, van de oorspronkelijke bewoners tot de koloniale tijd en de modernere periode. Het is een plek waar je kunt leren, ontdekken en genieten van de rijke culturele erfgoed van Curacao.

Wat is het Savonet Museum?

Het Savonet Museum is gevestigd in een prachtig gerestaureerde landhuis op het landgoed Savonet, in het Christoffel National Park op Curacao. Het museum is onderdeel van de Stichting Monumentenzorg Curacao en heeft als doel het behoud en de promotie van het culturele erfgoed van het eiland.

Locatie: Savonet Museum, Landhuis Savonet, Christoffel National Park, Curacao.

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 16:00 uur.

Entree: Volwassenen $8, kinderen onder de 12 jaar $3.

Wat kun je verwachten?

Als je het Savonet Museum bezoekt, kun je een breed scala aan tentoonstellingen en activiteiten verwachten die de geschiedenis en cultuur van Curacao belichten. Hier zijn enkele hoogtepunten die je niet mag missen:

  • Een interactieve tentoonstelling over de oorspronkelijke bewoners van Curacao, de Arawak indianen.
  • Een kijkje in het leven van de slaven die op de plantages werkten en hun strijd voor vrijheid.
  • Een verzameling van koloniale artefacten en kunstvoorwerpen die de invloed van de Nederlanders laten zien.
  • Een wandeling door de prachtige tuinen van het landhuis, waar je kunt genieten van de lokale flora en fauna.

Waarom je het Savonet Museum niet mag missen

Het Savonet Museum biedt niet alleen een educatieve ervaring, maar ook een emotionele en culturele reis door de geschiedenis van Curacao. Door een bezoek aan dit museum zul je een dieper begrip krijgen van de complexe en fascinerende historie van het eiland. Bovendien is de prachtige omgeving van het museum alleen al een bezoek waard!

Wil jij meer weten over de geschiedenis en cultuur van Curacao?

Plan dan vandaag nog een bezoek aan het Savonet Museum en laat je verrassen door de rijke geschiedenis van dit prachtige eiland. Of je nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon geïnteresseerd bent in het ontdekken van nieuwe culturen, dit museum zal zeker een onvergetelijke ervaring bieden!

Slotgedachte: een cultureel avontuur op Curacao

Na een dag vol ontdekkingen en een duik in de fascinerende geschiedenis van Curacao, zul je met een warm gevoel en een hoofd vol nieuwe kennis naar huis gaan. Het Savonet Museum is een plek waar verleden en heden samenkomen, en waar je kunt genieten van de prachtige cultuur van dit Caribische paradijs. Dus waar wacht je nog op? Plan je bezoek en laat je betoveren door de magie van het Savonet Museum!

Bon Bini