Eten & Drinken

Kruideniers en supermarkten voor self-catering en lokale producten

Ontdek de kruideniers en supermarkten op Curaçao voor self-catering en lokale producten

Als je op vakantie bent op Curaçao, is het altijd handig om te weten waar je terecht kunt voor boodschappen en lokale producten. Gelukkig zijn er genoeg kruideniers en supermarkten verspreid over het eiland waar je alles kunt vinden wat je nodig hebt voor zelfverzorging en om te genieten van de smaken van het eiland. Hieronder vind je een overzicht van de beste plekken om te winkelen voor je verblijf op Curaçao.

Kruideniers voor self-catering

Als je graag zelf kookt tijdens je verblijf op Curaçao, zijn er verschillende kruideniers waar je terecht kunt voor verse producten en ingrediënten. De supermarkten zijn meestal open van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 20:00 uur en op zondag van 8:00 tot 18:00 uur. De prijzen variëren per winkel, dus het is de moeite waard om een paar verschillende opties te verkennen. Hier zijn enkele populaire kruideniers voor self-catering op Curaçao:

  • Centrum Supermarket in Willemstad
  • Van den Tweel Supermarket in Jan Thiel
  • Cost-U-Less in Willemstad

Lokale producten en specialiteiten

Naast de reguliere supermarkten zijn er ook markten en lokale winkels waar je typisch Curaçaose producten en specialiteiten kunt vinden. Probeer zeker eens de lokale kazen, vruchten en likeuren om de ware smaak van het eiland te ervaren. Hier zijn enkele plekken waar je terecht kunt voor deze lokale lekkernijen:

  • De Floating Market in Willemstad
  • Plaza Bieu in Punda
  • Netto Bar in Pietermaai

Supermarkten met een breed assortiment

Als je op zoek bent naar een grote supermarkt met een breed assortiment aan producten, zijn er ook genoeg opties op Curaçao. Deze supermarkten hebben vaak een uitgebreide selectie aan internationale merken en producten, naast lokale favorieten. Sommige supermarkten bieden zelfs online bestellen en bezorgdiensten aan. Hier zijn enkele grote supermarkten die je kunt bezoeken:

  • Van den Tweel Supermarkt in Zeelandia
  • Mangusa Hypermarket in Brievengat
  • Vreugdenhil Supermarkt in Sta. Rosa

Tips voor het winkelen

Als je gaat winkelen voor boodschappen op Curaçao, zijn er een paar handige tips die je kunt volgen om het meeste uit je ervaring te halen. Vergeet niet om contant geld mee te nemen, aangezien niet alle winkels creditcards accepteren. Ook is het handig om je eigen boodschappentas mee te nemen, aangezien plastic tassen vaak tegen betaling worden verstrekt. Tot slot, probeer wat lokale producten uit en geniet van de diversiteit aan smaken die het eiland te bieden heeft.

Maak van je verblijf op Curaçao een culinaire ontdekkingsreis

Of je nu een liefhebber bent van zelf koken of juist wilt genieten van lokale specialiteiten, op Curaçao is er voor ieder wat wils. Met de vele kruideniers, supermarkten en lokale winkels verspreid over het eiland, is het gemakkelijk om jezelf onder te dompelen in de smaken van dit prachtige Caribische paradijs. Dus ga op ontdekkingstocht en geniet van al het lekkers dat Curaçao te bieden heeft!

Bon Bini