Dagtrips

Boottocht naar Playa Piskado

Boottocht naar Playa Piskado op Curacao: Een onvergetelijke ervaring

Ben jij op zoek naar een unieke ervaring tijdens je verblijf op Curacao? Dan is een boottocht naar Playa Piskado absoluut een aanrader! Playa Piskado, ook wel bekend als de duikersbaai, is een prachtige baai gelegen aan de westkust van het eiland. Tijdens deze boottocht krijg je de kans om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Curacao, het kristalheldere water en de prachtige vissen die in de baai leven. Het is een ervaring die je niet snel zult vergeten!

Vertrek vanuit de haven

De boottocht naar Playa Piskado begint meestal vanuit de haven van Willemstad. Je wordt opgehaald door een ervaren kapitein die je meeneemt op een avontuurlijke reis naar de baai. De boottocht duurt ongeveer een uur, afhankelijk van de weersomstandigheden en de snelheid van de boot. Onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht op de kustlijn en de helderblauwe zee.

Tip:

  • Zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème en water meeneemt tijdens de boottocht, aangezien de zon op Curacao erg fel kan zijn.
  • Vergeet niet om je camera mee te nemen om al het mooie vast te leggen!

Snorkelen en duiken

Zodra je aankomt bij Playa Piskado, heb je de mogelijkheid om te snorkelen of te duiken in de baai. Het water is hier kristalhelder en biedt een prachtig zicht op de kleurrijke vissen en koraalriffen die in de baai leven. Het is een geweldige manier om de onderwaterwereld van Curacao te verkennen en te genieten van de prachtige natuur.

Belangrijk om te weten:

  • Als je wilt snorkelen of duiken, zorg er dan voor dat je de juiste uitrusting hebt en dat je weet hoe je veilig in het water kunt bewegen.
  • Respecteer de natuur en raak het koraal niet aan tijdens het snorkelen of duiken.

Lunch op het strand

Na een ochtend vol avontuur en plezier in het water, is het tijd om te genieten van een heerlijke lunch op het strand van Playa Piskado. De kapitein van de boot zal een picknick voor je klaarmaken met lokale specialiteiten en verfrissende drankjes. Je kunt ontspannen op het witte zandstrand terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de baai en de omringende natuur.

Aanrader:

  • Probeer zeker de verse vis die op Curacao wordt geserveerd tijdens de lunch – het is een culinaire ervaring die je niet mag missen!
  • Maak een wandeling over het strand en geniet van de rust en sereniteit van Playa Piskado.

Terug naar de haven

Na een ontspannende middag op het strand is het tijd om terug te keren naar de haven van Willemstad. Terwijl je op de boot zit, kun je nog een laatste keer genieten van het prachtige uitzicht op de kustlijn van Curacao en de kleurrijke zonsondergang die het eiland te bieden heeft. Het is een perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag op het water.

Kortom, een boottocht naar Playa Piskado is een must-do activiteit tijdens je verblijf op Curacao. Geniet van de prachtige natuur, het kristalheldere water en de unieke onderwaterwereld van het eiland. Het wordt een dag om nooit te vergeten!

Vergeet niet… Keep calm and sail on!

Bon Bini