Dagtrips

Bezoek aan Landhuis Chobolobo

Mijn ervaring bij Landhuis Chobolobo op Curacao

Op een zonnige dag besloot ik om het prachtige eiland Curacao te verkennen en kwam ik terecht bij Landhuis Chobolobo. Dit historische landhuis, gelegen in de buurt van Willemstad, staat bekend om zijn unieke likeur, de beroemde Blue Curacao. Als liefhebber van lokale cultuur en gastronomie, was ik erg benieuwd naar wat dit landhuis te bieden had.

De geschiedenis van Landhuis Chobolobo

Landhuis Chobolobo werd gebouwd in de 19e eeuw en diende oorspronkelijk als plantagehuis voor de teelt van sinaasappels en limoenen. In de jaren ’40 van de vorige eeuw begon het landhuis met het produceren van de wereldberoemde Blue Curacao likeur, gemaakt van de laraha-sinaasappel die alleen op Curacao groeit. Vandaag de dag is het landhuis een populaire toeristische attractie waar bezoekers kunnen genieten van rondleidingen en proeverijen.

Rondleidingen en proeverijen

Als ik het landhuis binnenstapte, werd ik warm verwelkomd door het vriendelijke personeel. Ik besloot om de rondleiding te volgen om meer te leren over het productieproces van de Blue Curacao likeur. De gids nam me mee door de distilleerderij en legde uit hoe de laraha-sinaasappels worden verwerkt tot de heerlijke likeur die over de hele wereld wordt gedronken. Na de rondleiding kreeg ik de gelegenheid om verschillende soorten likeur te proeven, van de traditionele Blue Curacao tot nieuwe en verrassende smaken.

Belangrijke informatie

  • Adres: Schottegatweg Oost 64, Willemstad, Curacao
  • Openingstijden: Maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur
  • Toegangsprijs: De kosten voor een rondleiding en proeverij bedragen $15 per persoon

Souvenirs en cadeauwinkels

Nadat ik de heerlijke likeur had geproefd, kon ik het niet laten om een fles Blue Curacao mee naar huis te nemen als souvenir. In de cadeauwinkel van Landhuis Chobolobo vond ik een breed scala aan likeuren, souvenirs en lokale producten om uit te kiezen. Het was de perfecte plek om wat cadeautjes te kopen voor vrienden en familie.

Ontspanning en gezelligheid

Na de rondleiding en het winkelen, besloot ik om te ontspannen op het sfeervolle terras van Landhuis Chobolobo. Hier kon ik genieten van een verfrissend drankje en de rustige sfeer van het landhuis in me opnemen. Het was een geweldige manier om mijn bezoek af te sluiten en even tot rust te komen.

Tip

Als je Landhuis Chobolobo bezoekt, zorg er dan voor dat je genoeg tijd neemt om te ontspannen en te genieten van de gastvrijheid van de medewerkers. Vergeet ook niet om wat heerlijke Blue Curacao likeur mee te nemen als aandenken aan je bezoek aan dit bijzondere landhuis!

Vlotte afsluiting

Als je op Curacao bent, is een bezoek aan Landhuis Chobolobo een absolute aanrader. Hier kun je niet alleen genieten van de unieke Blue Curacao likeur, maar ook de rijke geschiedenis en gastvrijheid van dit prachtige landhuis ervaren. Dus trek je beste zonnebril aan, maak een uitstapje naar Landhuis Chobolobo en proost op een onvergetelijke ervaring!

Bon Bini