Eten & Drinken

Lokale markten en voedselmarkten: Proef de smaken van Curaçao

Lokale markten en voedselmarkten: Proef de smaken van Curaçao vanuit je eigen ervaring

Ben je op zoek naar een authentieke culinaire ervaring op Curaçao? Dan zijn de lokale markten en voedselmarkten de place to be! Hier kun je kennismaken met de smaken en geuren van het eiland, vers fruit, lokale gerechten en handgemaakte producten ontdekken. In dit artikel neem ik je mee naar de meest populaire markten op Curaçao, zodat jij ook de smaken van het eiland kunt ervaren vanuit je eigen ervaring.

De Floating Market

De Floating Market is een iconische markt in de hoofdstad Willemstad, waar lokale vissers uit Venezuela hun verse vis en exotisch fruit verkopen vanaf hun kleurrijke boten. Het is een levendige markt met een mix van culturen en smaken. Proef hier de heerlijke ceviche, gemaakt van verse vis en limoensap, of geniet van een verfrissende kokosnootwater rechtstreeks uit de kokosnoot geserveerd. Vergeet niet om te onderhandelen over de prijs en vriendelijk te glimlachen naar de vriendelijke verkopers.

Openingstijden:

  • Maandag t/m zaterdag: 6.00 – 14.00 uur
  • Zondag: Gesloten

De Marshe Bieu

Wil je de lokale keuken van Curaçao echt leren kennen? Breng dan een bezoek aan de Marshe Bieu, een overdekte markt waar je traditionele Creoolse gerechten kunt proeven, zoals kabritu stoba (gestoofd geitenvlees) en keshi yena (gevulde kaas). De smaken en kruiden zullen je zintuigen prikkelen en je een voorproefje geven van de rijke culinaire tradities van het eiland. Neem plaats aan een van de lange tafels en geniet van een gezellige maaltijd met locals en toeristen.

Openingstijden:

  • Maandag t/m zaterdag: 11.00 – 15.00 uur
  • Zondag: Gesloten

De Plasa Bieu

Op zoek naar een authentieke lokale ervaring? Dan is de Plasa Bieu de place to be! Deze markt wordt ook wel de “Old Market” genoemd en is een favoriete plek onder de locals. Hier kun je genieten van lokale gerechten zoals karko (langoest) en sopi di mondongo (penssoep). De levendige sfeer en de vriendelijke mensen maken een bezoek aan de Plasa Bieu een onvergetelijke ervaring. Vergeet niet om een koud Polar bier te bestellen om je maaltijd compleet te maken.

Openingstijden:

  • Maandag t/m zaterdag: 8.00 – 16.00 uur
  • Zondag: Gesloten

De Wilhelmina Plein Markt

De Wilhelmina Plein Markt is een van de oudste en grootste markten van Curaçao, gelegen in het hart van Willemstad. Hier vind je een mix van lokale producten, handgemaakte souvenirs en ambachtelijke producten. Proef hier de verschillende lokale snacks zoals pastechi (gevulde pasteitjes) en batidos (verse fruitsappen). Vergeet niet om een praatje te maken met de vriendelijke verkopers en hun verhalen te horen over de producten die ze verkopen.

Openingstijden:

  • Maandag t/m zaterdag: 8.00 – 18.00 uur
  • Zondag: Gesloten

Afsluiting

Als je op Curaçao bent, is het zeker een aanrader om de lokale markten en voedselmarkten te bezoeken en de smaken van het eiland te proeven. Van verse vis en exotisch fruit tot traditionele Creoolse gerechten, er is voor ieder wat wils. Dus laat je zintuigen prikkelen en geniet van al het lekkers dat Curaçao te bieden heeft!

Bon Bini