Bezienswaardigheden

Ostrich Farm

Ontdek de fascinerende wereld van de struisvogel bij Ostrich Farm op Curaçao!

Als je op Curaçao bent en op zoek bent naar een unieke en avontuurlijke ervaring, dan is een bezoek aan Ostrich Farm een absolute must! Ostrich Farm is gelegen aan de oostkant van het eiland en biedt bezoekers de kans om kennis te maken met de grootste vogel ter wereld: de struisvogel. Het is een plek waar je kunt genieten van interactieve rondleidingen, informatieve presentaties en zelfs kunt deelnemen aan activiteiten zoals het voeren van de struisvogels. Het is een bijzondere attractie die zowel educatief als vermakelijk is voor alle leeftijden.

Een unieke ervaring

Bij aankomst op Ostrich Farm word je verwelkomd door het imposante uitzicht op de struisvogels die vrij rondlopen op het terrein. De gidsen zijn zeer deskundig en nemen je mee op een boeiende tour waarbij je alles leert over het leven en gedrag van deze bijzondere vogels. Je krijgt de kans om de eieren te bekijken, de babystruisvogels te aaien en zelfs te proberen om een struisvogelei te tillen (wat nog behoorlijk zwaar kan zijn!).

Na de rondleiding is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een voedersessie, waarbij je de struisvogels van dichtbij kunt zien en zelfs kunt voeren. Het is een geweldige ervaring om te zien hoe de vogels hun grote ogen en snavels gebruiken om het voedsel tot zich te nemen. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want dit zijn onvergetelijke momenten die je wilt vastleggen!

Educatief en vermakelijk

Naast de interactieve rondleidingen en voedersessies, biedt Ostrich Farm ook educatieve presentaties waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis en het gedrag van de struisvogel. Je leert bijvoorbeeld hoe ze zich voortplanten, wat ze eten en hoe ze zich verdedigen tegen roofdieren. Het is een leerzame ervaring die zowel kinderen als volwassenen zal boeien.

Naast de struisvogels kun je ook andere dieren bewonderen op de boerderij, zoals eenden, schildpadden en zelfs emoes. Er is ook een souvenirwinkel waar je leuke en unieke items kunt kopen als aandenken aan je bezoek aan Ostrich Farm.

Praktische informatie

Ostrich Farm is geopend van maandag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is $15 en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is de prijs $7. Kinderen onder de 4 jaar mogen gratis naar binnen. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar en het terrein is rolstoeltoegankelijk.

Je kunt Ostrich Farm het beste bezoeken in de ochtend of late namiddag, wanneer het weer wat koeler is en de struisvogels actiever zijn. Vergeet niet om comfortabele schoenen en zonnebrandcrème mee te nemen, aangezien het terrein vrij uitgestrekt is en er weinig schaduw is.

Dus waar wacht je nog op? Breng een bezoek aan Ostrich Farm en ontdek de fascinerende wereld van de struisvogel op Curaçao!

Bon Bini