Bezienswaardigheden

Landhuis Ascension

Ontdek Landhuis Ascension op Curacao

Op het prachtige eiland Curacao is er zoveel te zien en te beleven. Een van de plekken die je zeker niet mag missen tijdens je verblijf op het eiland, is Landhuis Ascension. Dit indrukwekkende landhuis is een mix van historie, architectuur en natuur, en heeft zoveel te bieden voor bezoekers van alle leeftijden. Ga met mij mee op ontdekkingstocht door Landhuis Ascension en kom alles te weten over deze bijzondere plek.

De geschiedenis van Landhuis Ascension

Landhuis Ascension is een van de oudste en grootste landhuizen op Curacao. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en diende oorspronkelijk als plantagehuis voor suikerriet en zoutwinning. Later werd het landhuis een plek waar slaven werden gehuisvest en te werk gesteld. Na de afschaffing van de slavernij werd Landhuis Ascension omgebouwd tot een landhuis voor de eigenaren en hun families.

Vandaag de dag is Landhuis Ascension een historisch monument en een belangrijk deel van de culturele erfenis van Curacao. Het landhuis is prachtig gerestaureerd en opengesteld voor het publiek, zodat iedereen kan genieten van de schoonheid en de geschiedenis van deze bijzondere plek.

Wat te doen bij Landhuis Ascension

Er is genoeg te zien en te doen bij Landhuis Ascension. Hier zijn enkele activiteiten die je niet mag missen tijdens je bezoek:

  • Rondleiding door het landhuis: Maak een tour door het landhuis en kom alles te weten over de geschiedenis en architectuur van het gebouw.
  • Bezoek aan de tuinen: Wandel door de prachtige tuinen rondom het landhuis en geniet van de tropische flora en fauna.
  • Culturele evenementen: Landhuis Ascension organiseert regelmatig culturele evenementen, zoals concerten, tentoonstellingen en workshops. Check de agenda voor de actuele programma.
  • Proeverijen: Proef de lokale gerechten en drankjes in het restaurant van het landhuis en geniet van de culinaire hoogstandjes van Curacao.

Praktische informatie

Landhuis Ascension is gelegen in de wijk Santa Rosa op Curacao. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Het landhuis is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. De entree bedraagt 10 gulden voor volwassenen en 5 gulden voor kinderen onder de 12 jaar. Parkeren is gratis.

Vergeet niet om comfortabele schoenen en zonnebrandcrème mee te nemen tijdens je bezoek aan Landhuis Ascension, aangezien je veel zult wandelen en de zon op Curacao erg fel kan zijn. Neem ook een camera mee om al het moois vast te leggen!

Kom en geniet van Landhuis Ascension

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een natuurliefhebber, een fijnproever of gewoon op zoek bent naar een leuke dag uit op Curacao, Landhuis Ascension heeft voor elk wat wils. Ontdek de rijke geschiedenis, de prachtige tuinen, het heerlijke eten en de gezellige sfeer van dit bijzondere landhuis. Ik garandeer je dat je een onvergetelijke ervaring zult hebben bij Landhuis Ascension!

Bon Bini