Musea

Chichi Factory Museum

Chichi Factory Museum: Een kleurrijke ervaring op Curacao

Als je op Curacao bent en op zoek bent naar een unieke en kleurrijke ervaring, dan is een bezoek aan het Chichi Factory Museum een absolute must. Dit charmante museum, gelegen in de wijk Scharloo in Willemstad, neemt je mee in de fascinerende wereld van de Chichi’s, kleurrijke en vrolijke beeldjes die symbool staan voor geluk en vruchtbaarheid.

De geschiedenis van Chichi

De Chichi’s zijn bedacht door de lokale kunstenares Serena Israel, die geïnspireerd werd door de ronde vormen van de Curaçaose vrouwen en hun krachtige uitstraling. In het museum leer je alles over de geschiedenis van de Chichi’s en hoe ze zijn uitgegroeid tot een waar icoon op het eiland.

TIP: Bezoek het museum op een doordeweekse dag om de drukte te vermijden en optimaal te kunnen genieten van de tentoonstelling.

De collectie van het museum

Het Chichi Factory Museum herbergt een indrukwekkende collectie Chichi’s in allerlei kleuren, maten en uitvoeringen. Van kleine sleutelhangers tot levensgrote beelden, er is voor ieder wat wils. Loop langs de vitrines en bewonder de unieke creaties die stuk voor stuk met liefde en vakmanschap zijn gemaakt.

Wat is een Chichi?

Een Chichi is een handbeschilderd beeldje van een voluptueuze vrouw met een vriendelijke glimlach. De Chichi’s worden met de hand gemaakt en beschilderd door lokale kunstenaressen, waardoor elk exemplaar uniek is. De beeldjes worden vaak cadeau gegeven als geluksbrenger of ter decoratie in huis.

Speciale Chichi’s

In het museum vind je ook speciale Chichi’s, zoals de bruidschichi, de chichi met een baby op de buik en zelfs Chichi’s die zijn beschilderd door bekende kunstenaars. Deze bijzondere exemplaren zijn echte eyecatchers en een must-see voor elke liefhebber van kunst en cultuur.

Workshops en activiteiten

Naast het bewonderen van de prachtige collectie Chichi’s, biedt het museum ook workshops en activiteiten aan voor bezoekers die zelf aan de slag willen gaan. Leer hoe je je eigen Chichi kunt beschilderen of maak kennis met andere lokale ambachten en tradities. Een leuke en interactieve manier om meer te leren over de cultuur van Curacao.

Workshop reserveren

Wil je deelnemen aan een workshop in het museum? Zorg dan dat je van tevoren reserveert, zodat je zeker bent van een plekje. De workshops zijn populair en snel volgeboekt, dus wees er op tijd bij.

Kids corner

Speciaal voor de jongste bezoekers is er een kids corner ingericht waar ze naar hartenlust kunnen knutselen en spelen. Laat de creativiteit van je kinderen de vrije loop terwijl jij geniet van de tentoonstelling. Een perfect uitje voor het hele gezin.

Praktische informatie

Wil je het Chichi Factory Museum bezoeken tijdens je verblijf op Curacao? Hier wat praktische informatie:

  • Adres: Scharlooweg 10, Willemstad, Curacao
  • Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur
  • Toegangsprijs: Volwassenen $10, Kinderen onder de 12 jaar $5
  • Parkeren: Betaalde parkeergelegenheid in de buurt van het museum

Met deze informatie ben je helemaal klaar voor een bezoek aan het Chichi Factory Museum. Laat je onderdompelen in de kleurrijke wereld van de Chichi’s en geniet van een unieke ervaring op Curacao!

Een vrolijke afsluiting

Na een dag vol kleur en creativiteit bij het Chichi Factory Museum op Curacao, is het tijd om met een lach op je gezicht afscheid te nemen. Laat de vrolijke herinneringen aan de Chichi’s je nog lang bijblijven en wie weet neem je zelfs een vrolijk beeldje mee naar huis als souvenir. Happy Chichi-ing!

Bon Bini