Musea

Maritiem Museum

Ontdek het Maritiem Museum op Curacao

Ben je geïnteresseerd in de rijke maritieme geschiedenis van het prachtige eiland Curacao? Dan is een bezoek aan het Maritiem Museum een absolute must! Dit museum, gelegen in de hoofdstad Willemstad, neemt je mee op een boeiende reis door de maritieme wereld van het eiland en laat je kennismaken met zijn indrukwekkende wateren en scheepvaart.

Wat je kunt verwachten

Bij aankomst in het Maritiem Museum word je hartelijk ontvangen door deskundige medewerkers die je graag meer vertellen over de geschiedenis van Curacao en zijn relatie met de zee. Het museum is prachtig ingericht met verschillende tentoonstellingen en displays die allemaal een uniek aspect van de maritieme wereld belichten.

In het museum vind je onder andere:

  • Interessante informatie over de scheepvaart op Curacao
  • Modellen van historische schepen
  • Foto’s en video’s van maritieme activiteiten op het eiland
  • Artefacten uit de maritieme geschiedenis van Curacao

Leerzaam en leuk voor het hele gezin

Het Maritiem Museum is niet alleen informatief, maar ook leuk voor het hele gezin. Kinderen kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan interactieve activiteiten en speurtochten die hen spelenderwijs meer leren over de maritieme wereld. Daarnaast worden er regelmatig evenementen en workshops georganiseerd voor bezoekers van alle leeftijden.

Er is ook een gezellig café aanwezig waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een lichte maaltijd terwijl je uitkijkt over de prachtige zee rondom Curacao. Het museum heeft daarnaast een souvenirwinkel waar je leuke maritieme souvenirs kunt kopen om je bezoek te gedenken.

Praktische informatie

Het Maritiem Museum op Curacao is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur. De entree bedraagt **€10** voor volwassenen en **€5** voor kinderen onder de 12 jaar. Het museum is goed bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt.

Of je nu een fervent liefhebber bent van de maritieme wereld of gewoon geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Curacao, het Maritiem Museum is de perfecte bestemming voor een leerzaam en vermakelijk dagje uit.

Laat je verrassen door het Maritiem Museum

Met zijn boeiende tentoonstellingen, interactieve activiteiten en prachtige ligging aan de zee, is het Maritiem Museum op Curacao een must-see voor iedereen die het eiland bezoekt. Dus trek je zeemanspak aan en ga op avontuur in de maritieme wereld van Curacao!

Bon Bini