Natuur

Washington Slagbaai National Park

Washington Slagbaai National Park is een van de mooiste plekken op het prachtige eiland Curacao. Dit nationale park beslaat bijna een vijfde van het totale grondgebied van het eiland en biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis. Als natuurliefhebber en avonturier mag een bezoek aan dit park dan ook niet ontbreken tijdens je verblijf op Curacao.

Het ontstaan van Washington Slagbaai National Park

Washington Slagbaai National Park is opgericht in 1969 en is daarmee het oudste nationale park van de Nederlandse Antillen. Het park is vernoemd naar de voormalige plantage Washington, die vroeger op deze locatie gevestigd was. In 1969 werd het gebied officieel aangewezen als beschermd natuurgebied, met als doel om de unieke flora en fauna van Curacao te behouden en te beschermen.

Flora en fauna

Het park staat bekend om zijn diverse flora en fauna. Zo vind je er meer dan 200 verschillende plantensoorten en meer dan 160 vogelsoorten, waaronder de prachtige flamingo’s die in de zoutpannen van het park leven. Daarnaast zijn er ook tal van reptielen, zoals leguanen en hagedissen, te vinden in het park. Een absolute must-see is de Zoutpan, waar je de flamingo’s kunt bewonderen terwijl ze zich tegoed doen aan de kleine schaaldieren die in het water leven.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Naast het bewonderen van de prachtige natuur, zijn er in Washington Slagbaai National Park ook tal van activiteiten te ondernemen. Zo kun je er wandelen, mountainbiken, snorkelen en zelfs duiken. De vele wandelroutes in het park nemen je mee langs adembenemende uitzichtpunten, verlaten stranden en historische bezienswaardigheden. Vergeet ook niet om een bezoek te brengen aan de vuurtoren van het nationale park, waar je een spectaculair uitzicht over de omgeving hebt.

Praktische informatie

– Openingstijden: Het park is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 17:00 uur.
– Entreeprijs: De entreeprijs bedraagt $25 voor volwassenen en $10 voor kinderen onder de 17 jaar.
– Bereikbaarheid: Washington Slagbaai National Park is het best bereikbaar met een 4×4 voertuig, vanwege de ruige en onverharde wegen in het park.

Tot slot wil ik je aanraden om voldoende water, zonnebrandcrème en insectenspray mee te nemen wanneer je het park bezoekt. En vooral: geniet van de prachtige natuur en bijzondere ervaringen die Washington Slagbaai National Park te bieden heeft!

En wie weet spot jij wel een nieuwsgierige leguaan die stiekem een kijkje komt nemen tijdens je wandeling door het park. Veel plezier!

Bon Bini