Dagtrips

Rondleiding door de distilleerderij van Curaçao Liqueur Company

Rondleiding door de distilleerderij van Curaçao Liqueur Company

Ben je op Curaçao en op zoek naar een leuke en leerzame activiteit? Dan is een rondleiding door de distilleerderij van Curaçao Liqueur Company zeker een aanrader! Tijdens deze rondleiding krijg je een kijkje achter de schermen bij het maken van de beroemde Curaçaose likeur en leer je alles over het productieproces en de geschiedenis van dit heerlijke drankje. Ik heb zelf onlangs deze rondleiding gedaan en deel graag mijn ervaring met jullie!

De geschiedenis van Curaçao Liqueur Company

De Curaçao Liqueur Company is opgericht in 1896 en is daarmee de oudste likeurfabriek van het eiland. Het bedrijf is wereldwijd bekend om de productie van de originele Blue Curaçao likeur, gemaakt van de laraha sinaasappels die alleen op Curaçao groeien. Tijdens de rondleiding krijg je niet alleen een kijkje in de huidige distilleerderij, maar leer je ook over de rijke geschiedenis van het bedrijf.

Het productieproces van de likeur

Tijdens de rondleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe de Blue Curaçao likeur wordt gemaakt. Van het plukken van de sinaasappels tot het distilleren van de alcohol en het toevoegen van de geheime ingrediënten die de likeur zijn unieke smaak geven. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel zorg en aandacht er wordt besteed aan het produceren van deze ambachtelijke likeur.

Tijdens de rondleiding krijg je ook de kans om verschillende varianten van de likeur te proeven, van de klassieke Blue Curaçao tot exotische smaken zoals kokos en ananas. Zo kun je zelf ervaren hoe veelzijdig en lekker deze likeur is!

Interactieve ervaring

Wat deze rondleiding extra leuk maakt, is dat het een interactieve ervaring is. Je krijgt de kans om vragen te stellen aan de gids, zelf ingrediënten te ruiken en te proeven, en zelfs om een eigen cocktail te mixen. Het is een leuke en educatieve activiteit voor zowel volwassenen als kinderen.

Praktische informatie

De rondleiding door de distilleerderij van Curaçao Liqueur Company duurt ongeveer een uur en wordt meerdere keren per dag aangeboden. De gidsen spreken verschillende talen, waaronder Engels en Nederlands, dus je hoeft niet bang te zijn dat je iets mist. De prijs van de rondleiding is $20 per persoon en is inclusief een tasting van de likeur.

Adres: Curaçao Liqueur Company, Sint Jorisbaai z/n, Curaçao

Openingstijden: Maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Telefoonnummer: (+5999) 461-3526

Proost op een geweldige ervaring!

Na de rondleiding door de distilleerderij van Curaçao Liqueur Company kun je nog even nagenieten van een heerlijke cocktail in de gezellige proeflokaal. Proost op een geweldige ervaring en geniet van de unieke smaken van Curaçao! Ik kan deze activiteit van harte aanbevelen en hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als ik dat deed. Santé!

Bon Bini